Amstelveense Jasper Alberts nieuw lid Nuon Solar Team

De Amstelveense Jasper Alberts is één van de nieuwe Nuon Solar Team-leden. Het Solar Team is in Zwolle begonnen met het bouwen van een nieuwe zonneauto: Nuna9, waarmee ze hopen in oktober voor de zevende keer de Bridgestone World Solar Challenge in Australië te winnen. Het Solar team wist slechts twee keer niet te winnen.

Het nieuwe team werkt de komende maanden aan een zo aerodynamisch mogelijke zonneauto. Dit doen ze in het Polymer Science park in Zwolle. Daar is Aliancys, één van de partners gevestigd. Zij leveren onder meer de hoogwaardige harsen en koolstofvezels waarvan de body van Nuna9 gemaakt wordt.

Jasper studeert aan de TU Delft en is één van de aerodynamici van het Nuon Solar Team. “Op het jeugdjournaal zag ik als tiener de overwinningen van voorgaande teams. Dat vond ik ontzettend inspirerend. Het is bijna niet te geloven dat ik nu zelf onderdeel ben van het team! Als aerodynamicus ben ik er samen met twee anderen voor verantwoordelijk dat de auto zo weinig mogelijk last heeft van luchtweerstand. Belangrijk voor de snelheid die de auto straks kan halen, en dus voor de winst!” aldus Alberts.

Ook kinderen kunnen het Nuon Solar Team dit jaar helpen bij het uiterlijk van Nuna9. “We willen dat de bestickering van onze auto straks uitstraalt dat we het winnende Nederlandse team zijn, en vragen kinderen om ons daarbij te inspireren door een ontwerpplaat in te vullen en op te sturen,” vertelt Jasper. “Alle basisscholen kunnen deze vanaf volgende week downloaden vanaf onze website.”

foto: Nuon Solar Team en Hans-Peter van Velthoven