Amstelvener schrijft ‘Wandelen door Amstelveens Groen’

Wethouder Peter Bot (Groenbeheer) kreeg dinsdag 8 maart van Amstelvener en wandelfanaat Alex Buis het boekje ‘Amstelveens Groen, wandelen door bos, park en polder’ uitgereikt. Het boekje bevat zeven wandelingen van 9 tot 18 km door Amstelveen.

Alex Buis: “Het boekje laat zien dat Amstelveen in 2014 niet voor niets is uitgeroepen tot groenste stad van Europa. In de wandelingen laat ik wandelaars kennismaken met de vele soorten groen: parken, groenstroken, weilanden en het Amsterdamse Bos. Een aantal routes gaat langs het Oude Dorp en een aantal prachtige kerken zoals de Kruiskerk en de Paaskerk.”

“Met de aanleg van heemparken en andere groenvoorzieningen wilde onder andere Christiaan Pieter Broerse Amsterdammers verlokken om in Amstelveen te recreëren. Amsterdam droeg ook haar steentje bij aan het groene imago van Amstelveen door het Amsterdamse Bos grotendeels op Amstelveens grondgebied aan te leggen. Leuk dat een Amstelvener op deze manier onze groene stad promoot,” aldus wethouder Bot.

De gids Amstelveens Groen is te verkrijgen voor €12,50 en onder andere te koop bij boekhandel Libris Venstra, bezoekerscentrum Amsterdamse Bos en online.