AMVJ-Qui Vive: streekderby op het scherpst van de snede

In de tweede klasse van het dameshockey staat weer een streekderby op het programma. De Amsterdamsche Maatschappij voor Jongemannen (AMVJ) ontvangt aanstaande zondag de koploper Qui Vive uit De Kwakel. AMVJ-trainer Robert Bok beschikt dit seizoen over veel nieuwe speelsters. “Dat maakte het samenspel in de eerste wedstrijden onwennig.”

Moeten we de dames van AMVJ dan ook als de underdog beschouwen? Geenzins! De gewonnen oefenwedstrijd tegen eersteklasser Alliance (1-0) afgelopen dinsdag, liet zien dat het elftal steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. “De nieuwe ploeg is leergierig en de dames trekken elkaar mee in de wil om te winnen,” aldus Bok.

Niet alleen de ploeg, ook de speelstijl heeft dit jaar een verandering doorgemaakt. Het 4-3-3-systeem is ingeruild voor 3-4-3. Dat geeft ruimte op het middenveld en zorgt ervoor dat het doel van de tegenstander gemakkelijker wordt gevonden. Of om het in de taal van het team te zeggen: “We hebben trek in punten!”

Qui Vive neemt vanuit de koppositie ongetwijfeld een natuurlijk overwicht mee naar ‘Het Loopveld’, maar ook het besef dat het uit bij de Amstelveners altijd lastig hockeyen is. Captain Maren Schaatsbergen omschrijft spelen tegen AMVJ als  “wedstrijden op het scherpst van de snede.” Een streekderby spelen waarbij over en weer bekenden meedoen “wakkert de wil om te winnen altijd een beetje extra aan.”  Mede door snel spel is het scorend vermogen van Qui Vive hoog en werden er tot nu toe slechts vijf punten verspeeld.

De vraag deze zondag: weet AMVJ de honger te stillen of bindt Qui Vive ook deze wedstrijd aan de zegekar?

De wedstrijd zal starten om 12:45 uur.