Belevingscentrum ‘Amstelveen InZicht’ vanaf juni in bieb

De gemeente Amstelveen zet samen met Rijkswaterstaat en Vervoerregio Amsterdam een belevingscentrum op. Het centrum wordt vanaf midden juni de centrale plek voor inwoners en bedrijven om informatie te krijgen over de Amstelveenlijn, de A9 en het Stadshart. Ook kunnen zij de toekomst van Amstelveen beleven.

Om al het werk in goede banen te leiden hebben de verantwoordelijke organisaties intensief contact met elkaar. Ze houden elkaar op de hoogte van hun projecten en stemmen de werkzaamheden zo goed mogelijk af. Die samenwerking komt bovendien, letterlijk, tot uiting in het gloednieuwe belevingscentrum ‘Amstelveen InZicht’ aan het Stadsplein, op de bovenste etage van bibliotheek Amstelland. De naam is gekozen omdat de partijen de projecten op deze plek inzichtelijk maken en de realisatie van de projecten nu ook daadwerkelijk in zicht komt.

Bezoekers maken bij Amstelveen InZicht een reis naar de toekomst van Amstelveen. De nadruk komt te liggen op het eindbeeld én op de weg daarnaartoe. Niet alleen via statische informatieborden maar juist ook via filmpjes, interactieve applicaties en een lichtpresentatie over het ontstaan van Amstelveen en de ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt en zal doormaken.