Bijeenkomst voor mantelzorgers en naasten van jonge mensen met dementie

De projectgroep ‘Jonge mensen met dementie’ organiseert een bijeenkomst voor mantelzorgers en naasten van jonge mensen met dementie in de regio Amsterdam-Amstelland-Meerlanden. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 11 april in wijkcentrum Westend kunt u ervaringen delen, contacten leggen en krijgt u informatie.

Veel mensen brengen dementie in verband met ouderdom. Toch is van alle mensen met dementie 5 – 10% jonger dan 65 jaar. Dementie op jonge leeftijd is zeer ingrijpend, zowel voor de patiënt zelf als voor de omgeving. De projectgroep ‘Jonge mensen met dementie’ wil passende zorg organiseren voor deze groep mensen en goede ondersteuning bieden aan hun naasten. Om iets te kunnen betekenen en bereiken voor jonge mensen met dementie heeft de projectgroep de input van mantelzorgers en naasten hard nodig.

U kunt zich opgeven voor deze bijeenkomst via mail: dementiejong@gmail.com. Ook als u geïnteresseerd bent en op de hoogte wilt worden gehouden kunt u contact opnemen met Jeantien Brugma via bovenstaand mailadres of tel. 06-23708097.

Meer informatie kunt u vinden op: www.alzheimer-nederland.nl/jongdementie.

Datum: 11 april. Aanvang: 17.00 uur
Locatie: wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.

Foto: Still Alice