Borstvoedingscertificaat voor Vrouw Kind Centrum Ziekenhuis Amstelland

De drie afdelingen van het VKC, de kraamafdeling, kinder- en couveuseafdeling, hebben donderdag 30 maart het officiële certificaat gekregen voor zorg voor borstvoeding. Dit internationale certificaat staat voor optimale zorg en aandacht op het gebied van borstvoeding. Het team van de drie afdelingen zijn zeer trots op deze erkenning en kregen vandaag het certificaat overhandigd.

De medewerkers van het VKC zijn de afgelopen maand getoetst op hun handelen betreffende zorg voor borstvoeding aan kraamvrouwen. De Wold Health Organisation stelt vele eisen ten aanzien van de zorg rondom borstvoeding, waaronder bijvoorbeeld ongelimiteerd huid-op-huid contact tussen moeder en kind.

De onderzoekers (auditoren) hebben vastgesteld dat de afdelingen van het Vrouw Kind Centrum van Ziekenhuis Amstelland voldoen aan alle criteria.