Cross-over flamenco met La Compañía Parpadeo in P60

Onlangs nog te bewonderen op de Flamenco Biënnale laat La Compañía Parpadeo op donderdag 23 maart vernieuwende Spaanse passie op het podium van P60 zien.

Het Spaans-Nederlandse gezelschap La Compañía Parpadeo verenigt toptalent van eigen bodem in een spannende flamenco cross-over. Parpadeos (In een Oogwenk) is een ontmoeting tussen elektronische muziek en traditionele flamenco. Tussen videokunst, dans en poëzie. Parpadeos is geproduceerd samen met P60 Amstelveen en werd mede mogelijk gemaakt door de Flamenco Biënnale. Deze show heeft zitplaatsen.

Dit eerste project van het gezelschap, voor de gelegenheid aangevuld met zangeres Luna Zegers, gaat vanuit de traditie op zoek naar nieuwe verbindingen in de flamenco. Deze eeuwenoude muziek – en dansstijl, oorspronkelijk ontstaan in Andalusië, wordt traditioneel met gitaar en castagnetten gespeeld. Ook de bijbehorende sensuele dans is karakteristiek voor deze Zuid-Spaanse folkore.

Als leidraad neemt men de poëzie van de jonge Spaanse dichteres Lilián Pallares. Zij voert ons mee langs zowel het aardse als het onbestemde. Zij wordt verder ondersteund door de droomachtige werelden van videokunstenaar Charles Olsen. De soundtrack bij deze show wordt gevormd door de minimalistische muziek van componist Pieter Nooten.

De ster van de show, Miryam La Lucha, betovert het podium met haar flamenco-dans. La Lucha heeft onder andere gestudeerd in Madrid aan de beroemde academie ‘Amor de dios’ waar zij les kreeg van grote meesters zoals Cristobal Reyes, Merche Esmeralda en El Güito.

Donderdag 23 maart // zaal open 20:30 // aanvang 21:00 // vvk €12,50 // zaal €15

Meer informatie: http://p60.nl/agenda/1783