‘Gouden Ajax-lichting’ speelt tegen Amstelveense amateurvoetballers

De Golden Boys, onder aanvoering van aanvoerder Pascal Heije, spelen 15 april een benefietwedstrijd tegen een selectie van de beste Amstelveense amateurvoetballers.

De organisatie van deze wedstrijd is in handen van Maarten Bax. Hij is schrijver, uitgever en initiator van de FUN-Foundation. Bax: “We maken er een echte FUN-dag van, ook voor kinderen, met onder meer een jeugdtoernooi, de presentatie van de nieuwe film over ons FUN Foundation-project in Gambia en de lancering van de site exprofs.nl. Het evenement wordt opgeluisterd door de Amsterdamse zangeres Rafiona en zanger Marcel Hoogeveen.”

Iedereen is zaterdag 15 april welkom van 13:00 tot 20:00. Aanvang van de wedstrijd is om 14:30. De wedstrijd wordt gepeeld op het veld van voetbalvereniging RKAVIC aan Escapade.

De Golden Boys is de naam van het voetbalteam dat wedstrijden speelt om geld in te zamelen voor de FUN Foundation. Het is natuurlijk niet zomaar een team: het bestaat grotendeels uit leden van het Ajax-jeugdelftal dat in 1997-1998 zulke hoge ogen gooide dat het nog altijd als de ‘gouden lichting’door het leven gaat. Aanvoerder en initiator Pascal: “Het lijkt ons prachtig om met dit team bij te kunnen dragen aan de realisatie van de doelen van de stichting. Als gouden lichting hebben we destijds veel FUN gehad, dat willen we als Golden Boys weer opnieuw meemaken!”

Leden van de Golden Boys zijn onder meer Sander Keller, Jack Tol, Quido Lanzaat, Alpha Turay, Jeroen Verhoeven, Michael van der Kruis, Andy van der Meijde, Brutil Hosé, Michael Lamey, Mitchell Piqué, Marc Stuut, Sijmen Tol, Pascal Heije, Serge van den Ban, Jerryl Tjon-En-Fa, Darl Douglas, Bobby Gehring en Kevin Bobson. Als speciale gasten zijn inzetbaar Michael Mols, Yes-R, Orlando Engelaar, Tarik Oulida, Glen Helder en Olaf Lindenbergh.