Groot onderhoud aan Kaagbaan kan overlast veroorzaken

Op Schiphol wordt binnenkort groot onderhoud verricht aan de Kaagbaan. In de periode van zaterdag 18 maart tot en met woensdag 24 mei wordt start- en landingsbaan buitengebruik gesteld. Aansluitend aan het onderhoud, wordt de baan tot 13 juni tien nachten geveegd. Tijdens het vegen is de baan ook gesloten voor vliegverkeer.

De baan wordt bijna volledig van nieuwe asfaltlagen voorzien, in totaal 225.000 m2. De zijkanten van de baan worden vernieuwd en de verholen goten waar de zwaarste categorie vliegtuigen overheen kunnen rijden, worden over een lengte van zes kilometer verhoogd en vernieuwd.

Door het buitengebruikstellen van de Kaagbaan, wordt het vliegverkeer dat gewoonlijk gebruik maakt van deze baan, verdeeld over de Buitenveldert-, Zwanenburg- en Aalsmeerbaan. Dit kan extra last veroorzaken in de gemeenten die onder de aan- en uitvliegroutes van deze banen liggen. Schiphol vraagt begrip hiervoor.

Voor meer informatie of vragen kunnen omwonenden contact opnemen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit kan via 020-6015555 of raadpleeg www.bezoekbas.nl. Hier vindt u ook data van regulier en groot onderhoud van de andere banen op Schiphol.