Lex (40) uit Amstelveen wint 275.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht

Lex (40) uit Amstelveen is de gelukkige winnaar van 275.000 euro in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zondagavond werd uitgezonden. Nadat Lex 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. Zijn wijkgenoot Jawina (31) krijgt ook een mooie prijs: zij wint een reis naar Tanzania voor twee personen.

Lex, vader van twee kinderen, is ontzettend blij: ,,Dit is een heel mooi bedrag, toen ik dit bod zag wist ik meteen dat ik moest stoppen. Mijn broer Johan is mee vanavond en wij delen de prijs.”

Lex en Jawina stonden zondag amen met 48 wijkgenoten uit Amstelveen (postcodegebied 1181) in de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde Lex als finalist aan de desk naast Linda de Mol om het bekende ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen. Door koffers te openen, maakte hij kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk werd dit een bedrag van 275.000 euro.

Jawina, ook uit Amstelveen, won haar prijs doordat zij het antwoord op de vraag “hoeveel dagen was Mark Rutte premier van ons land, tot en met 15 maart jongstleden?” het beste benaderde. Alle deelnemers in de studio gingen met een Samsung Galaxy Tab naar huis.