Maak kennis met Ziekenhuis Amstelland zonder zelf patiënt te zijn

Ziekenhuis Amstelland biedt tijdens de landelijke open dag van zorg en welzijn, een informatief programma met het thema ‘Maak kennis met kunde’. Zaterdag 18 maart 2017 opent het ziekenhuis in Amstelveen van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor publiek.

Er is een informatiemarkt waar specialisten van het ziekenhuis vertegenwoordigd zullen zijn, zoals de gynaecologen, kinderartsen, cardiologen, neurologen, de longartsen en de vaatchirurgen.

Tijdens de open dag zijn er meerdere dingen te doen. Het bezoeken van het arbeidsmarktcafé, een rondleiding nemen langs de technische ruimtes van het ziekenhuis, het oefenen van medische en verpleegkundige handelingen en meer.

Aan de kinderen is ook gedacht. Er is een springkussen aanwezig bij fysiotherapie en bij de gipsverbandmeester zijn er gipsarmbandjes te halen. Ook is er een cursus reanimeren op de verpleegafdeling, is het mogelijk voor de kinderen om naar hun eigen hart te luisteren bij cardiologie, kunnen ze een pop aankleden in de couveuse en zich laten schminken bij de fotostudio of het vaatlab.

De open dag is de kans om te zien wat zich afspeelt in het ziekenhuis, zonder zelf patiënt te zijn.