Nieuwe voorjaarsexpositie in Kruiskerk Amstelveen

Paisaja del Alma (landschap van de ziel) is de nieuwe voorjaarsexpositie in de Amstelveense Kruiskerk met werken van beeldende kunstenaar, ontwerper en galerie-eigenaar Eelko van Iersen. De expo is vanaf 26 maart tot en met 23 april te zien.

“Tweemaal zijn wij op bezoek geweest in Eelko’s galerie en werden we beide keren getroffen door zijn met de hand geschilderde olieverfschilderijen, hij gebruikt dus geen kwasten of penselen. Hij heeft een eigen techniek ontwikkeld om met olieverf en zand zijn schilderijen te maken. Zijn kunst deed ons denken aan landschappen en wij bleken daarin niet de enigen te zijn,” aldus een woordvoerder van de Kruiskerk.

De opbouw van de expositie is een reeks non-figuratieve schilderijen. Ieder schilderij heeft haar eigen frequentie en kwaliteit. “Het gaat daarbij om het beleven en voelen en je hiervoor openstellen. In de schilderijen zit flamenco (het leven, de passie, de stroming) en de rust (bezinning, contemplatie, god).”

De Feestelijke opening heeft zondag 26 maart 11.45 uur plaats. De expositie is te zien tot en met 23 april. Openingstijden woensdag, donderdag en zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur (met uitzondering van 8 april).

Voor meer info kunt u hier terecht.