UPDATE: ‘Ontvoering op parkeerplaats Health City Van der Hooplaan’

Op de parkeerplaats van Health City aan de Van der Hooplaan is donderdagmiddag rond 17.15 uur een persoon ontvoerd, melden ooggetuigen aan RTV Amstelveen. Een persoon zou met grof geweld een auto zijn ingesleurd. Daarbij liep het slachtoffer forse klappen op. De politie heeft de parkeerplaats ruim afgesloten als plaats delict en is een grote klopjacht begonnen. De aanwezige agenten kunnen en willen nog niets zeggen over de situatie.

Burgernet meldde eerder: ‘Heeft u in verband met zeer ernstig misdrijf iets opvallends gezien in de buurt van van der Hooplaan te Amstelveen, Tips? Bel nu 112′

Update 18.03 uur: De politie heeft bevestigd dat het om een ontvoering gaat. Gemaskerde mannen hebben de persoon uit de auto gehaald, in een andere auto gezet en zijn vervolgens in onbekende richting weggereden.

Update 19.30 uur: Forensisch Opsporing is ter plaatse geweest voor sporenonderzoek aan de auto en de directe omgeving bij de auto. Eigenaren van diverse auto’s die binnen de afzetting stonden mochten rond 19.00 uur eindelijk naar hun auto, nadat het afgezette gebied door de politie een stuk verkleind was.

Update 20.15 uur: De betrokken auto is omstreeks 20.00 uur afgesleept en in beslag genomen door de politie. Afzetting van het plaats delict is ondertussen ook weer verruimd. De politie ter plaatse meldt dat er nog politiehonden ter plaatse komen om te kijken of er nog meer sporen te vinden zijn.

Foto’s: Kawijko Media