Overburgse defensie wacht doelpuntenmachine uit Ouderkerk

Sporting Martinus ontvangt dit weekend SV Ouderkerk op sportpark Overburg. Hoewel het een strijd tussen buren wordt, zou het volgens beide clubs te ver gaan van een echte derby te spreken.

Toch heeft de wedstrijd voor trainer Lex van der Horst (Ouderkerk) een extra tintje, hij heeft zelf bij Sporting Martinus gespeeld en kent veel Martinianen. Van der Horst: “Het maakt de wedstrijd voor mijzelf altijd speciaal.” Voor de spelers gaat het zoals altijd om het binnenhalen van de winst.

Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden is Ouderkerk op dreef. Voeg daarbij de negentien gescoorde goals na de winsterstop, dan behoort een goed resultaat zeker tot de mogelijkheden. Maar eenvoudig wordt het niet.

Martinus trainer Ron Gerlof wijst op het feit dat hij kan beschikken over de minst gepasseerde verdediging van de competitie en “spelend vanuit dat goed verdedigende blok valt er bij onze tegenstanders altijd wel een doelpunt in.” Ook van der Horst merkt die kwaliteit op: ” Martinus weet altijd wat zijn taak is.”

Het aanvallende spel van de Ouderkerkers past de Ouderkerkse voetballers als een jas en zo zal er zondag een strijd ontbranden van een doelpuntenmachine tegen een defensie die staat als een huis.

Voor eenieder die dit spektakel niet wil missen: de matadors zullen zondag om 14.00 uur met geslepen noppen het veld op Overburg betreden.

Directe concurrent Roda’23 gaat in het Haarlemse op puntenjacht tegen Olympia.

Foto: Alex van Elven