Raat: ‘Zorgwekkende signalen uit Nieuw Vredeveld’

Na diverse signalen over problemen bij Nieuw Vredeveld van Stichting Brentano heeft Herbert Raat (wethouder Zorg) onlangs een bezoek gebracht aan de zorginstelling. De signalen waren afkomstig van familieleden van bewoners en gingen over onvoldoende en niet tijdige zorglevering aan bewoners.

In een brief aan de gemeenteraad liet Herbert Raat weten: “Van wat ik in Nieuw Vredeveld aantrof ben ik geschrokken. Ik maak mij zorgen over deze kwetsbare inwoners van Amstelveen. De ontstane situatie in Nieuw Vredeveld is voor mij onacceptabel. ”

Verder schrijft Raat in deze brief dat niet alle medewerkers voldoende in staat zijn de zware zorg voor bewoners met dementie uit te voeren en dat er te weinig budget is om goede zorg te kunnen leveren. Hierdoor krijgen bewoners niet de zorg die zij verdienen.

Stichting Brentano zou de problemen erkennen. De problemen zouden veroorzaakt worden door de invoering van de Wet Langdurige Zorg. Door het scheiden van wonen en zorg moet Nieuw Vredeveld omgevormd worden van verzorgingstehuis naar verpleegtehuis. De zorginstelling zit nog midden in deze overgang.

“Naar mijn mening is er per direct actie nodig om de zorgachterstanden die ontstaan zijn op te lossen,” aldus Herbert Raat. “In het belang van de bewoners van Nieuw Vredeveld die nu acute hulp nodig hebben wil ik u voorstellen om Brentano financiële ondersteuning aan te bieden. Het belang van de bewoners, staat daarbij voorop.”

Foto: herbertraat.com