Het resultaat: Rob Geus inspecteert auto’s bij Loogman

Twee weken geleden maakten wij al melding dat smaakpolitieman Rob Geus was gesignaleerd bij Loogman Tanken & Wassen. Geus is  ingehuurd om op ludieke wijze reclame te maken voor de autoreinigingsactiviteiten van Loogman. Gisteren kwam het eerste resultaat naar buiten: ‘Werk aan de Wagen’

Volgens Geus is de hygiëne van de binnenzijde van de auto is een ondergeschoven kindje. Auto’s die weinig gepoetst worden blijken ideale broeihaarden voor allerhande bacteriën en micro-organismen. Uit onderzoek blijkt dat er per vierkante centimeter auto-interieur evenveel beestjes voorkomen als in een openbaar toilet.

Wat groeit er zoal in onze auto’s wilden microbiologen van de Britse Nottingham University weten. Ze namen proefmonsters van automatjes, sturen en zetels en checkten vervolgens wat er zoal groeide. Ze ontdekten bacteriën zoals de E coli, Bacillus cereus en andere kwalijke soortgenoten. De hoeveelheid varieerde tussen 283 en 700 stuks per vierkante centimeter. Evenveel dus als de 500 stuks per vierkante centimeter die krioelen op en om openbare toiletten. Vooral auto’s die regelmatig kinderen vervoeren of waar frequent wordt gegeten en gedronken blijken aantrekkelijk. Gemorste kruimels en druppels zijn immers voedsel voor bacteriën. Zowat 7 op de 10 mensen eet of drinkt weleens achter het stuur.