RvT zegt KNGF-directeur Ellen Greve de wacht aan

De Raad van Toezicht (RvT) van KNGF Geleidehonden heeft de directeur Ellen Greve geschorst en aangedragen voor ontslag. Ellen Greve is in conflict met haar toezichthouders en daagt hen nu voor de rechter. Formeel is Ellen Greve nog steeds directeur van KNGF Geleidehonden, maar wegens een ernstige ziekte wordt zij momenteel waargenomen.

NRC meldt dat het ontslag te maken heeft met een beloning die de directeur eerder vorig jaar heeft ontvangen, in verband met haar goede prestaties tijdens het jubileumjaar. Hier kregen Greve en de RvT kritiek op. Het salaris inclusief de bonus was hoger dan de door Goede Doelen Nederland voorgelegde norm. Het leverde Greve de titel van graaier op en zij voelde zich onvoldoende gesteund door de RvT die met de bonus op de proppen kwam. De RvT ontkent dat dit de reden voor de schorsing is.

Volgens de raad is het ontslag van Greve een gevolg van haar „wijze van aansturen van de organisatie en het leiderschap dat daarbij past”, laat een woordvoerder aan NRC weten, zonder dat verder te willen specificeren. De toezichthouders zeggen al sinds voorjaar 2016 hierover met Greve in gesprek te zijn.  De woordvoerder meldt ook dat de ondernemingsraad en het management hun vertrouwen in de directeur hebben opgezegd vanwege haar leiderschap. Greve laat weten zich niet in deze lezing te herkennen. Ze laat weten spijt te hebben van het feit dat ze de beloning heeft aangenomen. „Dit is het allemaal niet waard geweest.”