Slipjacht in het Amsterdamse Bos was succes

De traditionele slipjacht in het Amsterdamse Bos, georganiseerd door de Soestdijkse Jachtvereniging, was zaterdagmiddag weer een mooi spektakel voor de bezoekers en deelnemers. Veel mensen hebben op de fiets de jacht gevolgd en bij de waadplaats stond het langs de kant vol met kijkers en fotografen.

Het startsein voor de jacht werd rond 14.30 uur gegeven bij de Amsterdamse Manege. Vanaf daar volgde de luid blaffende meute jachthonden, bestaande uit Kerry Beagles, een vooraf uitgezet geurspoor. De honden werden weer in volle galop gevolgd door ongeveer 30 ruiters, die tijdens hun rit diverse hindernissen tegen kwamen.
Vanaf de manege ging de route via de noordkant van het bos, langs de geitenboerderij, waar even verderop een eerste korte pauze was om mens en dier op adem te laten komen. Na 5 minuten vervolgde de rit zich in stevig tempo door het zuidelijke deel van het bos, onder de A9 door, langs de dagrecreatie om vlak naast de camping een tweede langere pauze te hebben.
Nadat alle ruiters wat gegeten en gedronken hadden werd rond 16.00 uur het derde en laatste deel van de route gestart, om de camping heen, door de waadplaats, in volle galop via de heuvel terug naar de Amsterdamse Manege.

In de arena bij de Amsterdamse Manege was omstreeks 16.30 uur het einde, de zogeheten ‘Kill’, waarbij de honden worden beloond met een koeienpens terwijl alle ruiters hier in een cirkel omheen staan.

Foto: Vivian Tusveld