Traktatie voor scholen op Dag van de Leerplicht

Het was donderdag 16 maart weer de Dag van de Leerplicht. In Amstelveen is het traditie om de leraren deze dag te trakteren als blijk van waardering vanuit de gemeente en als dank voor hun inzet. De Dag van de Leerplicht is bedoeld om meer bewustzijn te creëren bij leerlingen en hen te stimuleren om hun schoolcarrière door te zetten. Uiteindelijk gaat het ook om het terugdringen van schooluitval.

Maaike Veeningen (wethouder onderwijs) en Jeroen Brandes (wethouder jeugd) brachten dit jaar samen de traktatie naar het Keizer Karel College. Ze werden ontvangen door rector Elisabeth Pels-Rijcken.

Op de Dag van de Leerplicht wil de gemeente nadruk leggen op hoe belangrijk het is dat elk kind in Amstelveen goed en passend onderwijs krijgt. Het doel is dat ieder kind zoveel mogelijk zonder achterstand start op de basisschool, onderwijs op zijn of haar niveau volgt en minimaal een startkwalificatie behaalt. Het is daarom ook belangrijk dat de leerlingen zo min mogelijk verzuimen. Dit wil de gemeente bereiken door samenwerking tussen leerlingen, ouders, het onderwijs en leerplichtambtenaren te verbeteren.

De Dag van de Leerplicht is elke derde donderdag van maart met de eerstvolgende op 15 maart 2018.