Vervoer Connexxion R-net in Amstelland-Meerlanden scoort 7,6

Uit de OV-Klantenbarometer 2016 blijkt dat Connexxion R-net in de regio Amstelland-Meerlanden goed scoort. Het vervoer van R-net (lijnen 300/310) heeft van reizigers een 7,6 als rapportcijfer gekregen. Dit is in lijn met het landelijk gemiddelde. Ook voor de overige buslijnen in de regio Amstelland-Meerlanden scoort Connexxion goed met een 7,6.

Op de R-net lijnen scoorden algemene informatie (8,1) en informatie bij vertragingen (6,6) beter dan in 2015. Dit is ruim boven het landelijk gemiddelde van respectievelijk 7,6 en 5,7.

Het streekvervoer (de groene bussen van Connexxion en de R-net lijnen 340, 346 en 356) in het gebied Amstelland-Meerlanden scoorde op zeven van de vijftien onderdelen beter dan of gelijk aan vorig jaar. Met name de verbeteringen van informatie bij vertragingen (6,0) werd weer hoog gewaardeerd. Landelijk ligt dit op 5,7. Daarnaast scoren vriendelijkheid (7,7) en zitplaats (8,5) hoog. Ook deze scoren iets hoger dan het landelijk gemiddelde van respectievelijk 7,6 en 8,4.
Als gevolg van de vele werkzaamheden in Amsterdam heeft de punctualiteit iets moeten inleveren, deze is in waardering gezakt van een 7,5 naar 7,1.

De OV-Klantenbarometer is in 2016 voor de zestiende keer gehouden in opdracht van het CROW-Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV). Het is een onderzoek naar het klantenoordeel over het regionaal vervoer. Hiervoor zijn bijna 83.000 reizigers in heel Nederland ondervraagd.