Vrouw stemt in Ermelo èn Amstelveen

Twee keer stemmen onder je eigen naam, het is niet voor iedereen weggelegd. Het is zelfs niet toegestaan. Toch ontving de Amstelveense Rosalie twee stempassen, nadat zij onlangs verhuisde van het Gelderse Ermelo naar Amstelveen. Dit meldt onze mediapartner NH.

En dus ging Rosalie op pad met een verslaggeefster van Geen Stijl TV om twee keer te stemmen. Een keer in Ermelo en een keer in Amstelveen, beide keren op Jesse Klaver van GroenLinks. En met succes, in beide gevallen verliep de stemprocedure vlekkeloos en gingen er geen belletjes rinkelen bij de stembureaus.

Rosalie had met deze actie echter de verkiezingen in gevaar kunnen brengen. Immers, deze vorm van ‘fraude’ zou de verkiezingen ongeldig kunnen laten verklaren. Daarom koos Rosalie ervoor om haar eerste stem ongeldig te maken door heel groot ‘geen stem’ op het stembiljet te schrijven.

De fout ligt overigens niet bij de gemeente Amstelveen. De gemeente Ermelo heeft haar te laat uit hun gemeentelijke basisadministratie gehaald.

Foto: GeenStijl