Werkzaamheden Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

Aan de Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel wordt van 16 tot en met 19 maart onderhoud uitgevoerd door de provincie Noord-Holland. Het verkeer op de N201 wordt omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct bij Uithoorn afgesloten van donderdagavond 16 maart 20.00 uur tot vrijdagochtend 17 maart 06.00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

De Waterwolftunnel is afgesloten van vrijdagavond 17 maart 19.00 uur tot zaterdagochtend 18 maart 06.00 uur en van zaterdagavond 18 maart 19.00 uur tot zondagochtend 19 maart 06.00 uur. Het verkeer op de N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer wordt met gele borden omgeleid.

Voor de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel moet de tunnel regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar wordt de tunnel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden. De Waterwolftunnel krijgt niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Ook worden wanden en markeringen gereinigd en de veiligheidsmiddelen gecontroleerd. Om het verkeer zo min mogelijk te belemmeren gebeurt dit werk ’s nachts.