Zondag eerste editie AmstelveenZ Lentemarathon

Rond 1.700 lopers verschijnen zondagochtend 2 april aan de start van de eerste AmstelveenZ Lentemarathon. De organiserende atletiekvereniging Startbaan is ingenomen met dit grote deelnemersveld: “Het is de eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen en mede door inzet en deelname van KPMG, maken we een vliegende start,” aldus André Kramer van AV Startbaan. Inzet is om met de mooie en afwisselende route langs de flanken van Amstelveen een nieuwe voorjaarstraditie in gang te zetten.

De plannen voor de marathon startten begin 2016 tijdens de training van de lange afstandsgroep van AV Startbaan. Sindsdien is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen, vertelt Kramer als één van de initiatiefnemers: “Denk aan gemeente, lokale ondernemers, politie en onze leden, waarbij we al snel ontdekten dat de voorbereiding meer voeten in aarde had dan gedacht.” Daarbij kwam ook KPMG al snel in beeld. “Een betere partij hadden we niet kunnen treffen. Niet alleen als sponsor doch ook voor de contacten, promotie en logistieke organisatie, maken we dankbaar gebruik van deze samenwerking.”

Van de ruim anderhalf duizend deelnemers die zich hebben ingeschreven, zijn rond 500 deelnemers vanuit KPMG te verwachten. Dit is bijna één-derde van het deelnemersveld. Dit betreft ongeveer 350 medewerkers van het hoofdkantoor en van de regiokantoren, die zondag vanuit heel Nederland naar Amstelveen komen. Zij lopen mee vanuit het vitaliteitsprogramma dat deel uitmaakt van de honderdjaarviering van de accountants- en adviesfirma.

KPMG heeft zich in de aanloop als hoofdsponsor verbonden aan deze eerste marathon: “Omdat onze firma dit jaar het 100-jarig bestaan in Nederland viert met vitaliteit als een van de speerpunten, was al snel sprake van een perfecte match,” verklaart KPMG-partner Herman van Meel. “Bovendien is het een prachtig sportief evenement en willen we zo onze betrokkenheid als ‘goede buur’ in de regio tonen.”

Voor meer informatie over starttijden etc: www.lentemarathon.nl