69 km/uur te hard bij snelheidscontrole Legmeerdijk

Vandaag is de Europese actiedag: ‘Een Non-stop veilige snelheid’. In het kader van deze dag zijn er vanmorgen snelheidscontroles geweest in Amstelveen op de Legmeerdijk en langs de N201 bij Uithoorn.

De hoogst gemeten snelheid van de controles bedroeg 129 km/uur op de Legmeerdijk, waar 60 km/uur is toegestaan.  Meeste bestuurders hielden zich gewoon keurig aan de maximum snelheid. Van de 2013 passanten reden er 152 te snel, ruim 92% hield zich dus keurig aan de snelheid.

Langs de N201 bij Uithoorn hield ruim 87% zich aan de maximum snelheid. Opvallend is dat de meeste hardrijders richting Uithoorn reden, 267 van de 346 bestuurders die te hard reden.

De actie ‘Een non-stop veilige snelheid’ is een initiatief van Tispol, een internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie. Snelheid is een belangrijke oorzaak van ongevallen en bij één op de drie verkeersongevallen met dodelijke afloop speelt een te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Ook het risico op ernstig letsel neemt toe bij een hogere snelheid. De politie wil bestuurders hiervan bewust maken en daarom maken snelheidscontroles standaard onderdeel uit van de taken van Teams Verkeer.