Achtste-groepers krijgen gratis boek met actie ‘geef mij maar een boek’

Wethouder onderwijs Maaike Veeningen heeft vorige week het eerste gratis boek overhandigd aan kinderburgemeester Melle Vos.  Dit in het kader van de actie ‘geef mij maar een boek’, een initiatief van de landelijke boekhandels met het doel om jongeren kennis te laten maken met de kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur. Ieder jaar kiezen de boekhandels een nieuw boek. Dit jaar is gekozen voor de jonge klassieker van Jacques Vriens: ‘Achtste-groepers huilen niet’.

Kinderen uit groep 8 van de Rembrandtschool waren samen met de kinderburgemeester naar boekhandel Libris Venstra gekomen om hun gratis boek op te halen.

Omdat taalontwikkeling een speerpunt is in de Amstelveense Onderwijsagenda vond de gemeente het belangrijk en toepasselijk om alle leerlingen van groep acht dit boek gratis te geven. Wethouder Onderwijs Maaike Veeningen: “Lezen is enorm belangrijk voor de taalontwikkeling. Kennismaken met goede boeken en ook zelf een boekenplank opbouwen helpt om lezen een goede gewoonte te laten worden.”

Deze week wordt op alle basisscholen in Amstelveen aan de leerlingen van groep 8 een voucher uitgereikt om het gratis boek bij boekhandel Venstra te komen ophalen. Voor andere leeftijdsgroepen is het boek voor 2 euro aan te schaffen.