Amstelveen zoekt nieuwe kinderburgemeester

Amstelveen zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Alle 6e en 7e groepers uit de stad mogen zich verkiesbaar stellen. De aftrap van de zoektocht is gestart op basisschool De Cirkel, waar naast burgemeester Mirjam van ’t Veld, ook de huidige kinderburgemeester Melle Vos vertelde hoe leuk het is om kinderburgemeester te zijn.

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester of een wethouder mee naar activiteiten en houdt daar soms een korte toespraak. Hij of zij praat met de collegeleden en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. De kinderburgemeester wordt voor een jaar benoemd.

Brieven en/of filmpjes moeten voor 12 mei 2017 per mail binnen zijn bij de gemeente. Op woensdag 19 juli wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Voor meer info over het aanmelden klikt u hier.