Amstelveense lintjesregen 2017: 12 gedecoreerden

Burgemeester Mirjam van ’t Veld reikte vanochtend uit naam van Zijne Majesteit de Koning aan twaalf Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uit. Tijdens deze Algemene Gelegenheid 2017 ofwel ‘Lintjesregen’, die dit jaar plaatsvindt in het raadhuis zijn de volgende Amstelveners gedecoreerd:

Mevrouw Sandra Bahary, Lid in de orde van Oranje-Nassau, Mevrouw Bahary is vanaf 1999 nauw betrokken bij de Stichting Joodse Scholengemeenschap (JBO). Zij was actief als hulp op de peuterspeelzaal en ondersteunt nu docenten met werkzaamheden voor basisschool Rosj Pina en de middelbare school Maimonides.

De heer Klaas Dirk Bruintjes, Ridder in de orde van Oranje-Nassau, De heer Bruintjes is voorzitter geweest van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding en vanaf 2002 is de heer Bruintjes een grote steun voor projecten van het Stichting Bruno Schultz Instituut.

De heer Herman Groenendal en mevrouw Anneke Groenendal, Lid in de orde van Oranje Nassau, De heer en mevrouw Groenendal zijn beiden zeer betrokken vrijwilligers bij verpleeg- en verzorgingshuis De Luwte en bij zorgcentrum Nieuw-Vredeveld. 

De heer Hans Jas, Ridder in de orde van Oranje-Nassau, De heer Jas is lange tijd betrokken geweest als bestuurslid bij de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging (NZV). Tevens zet de heer Jas zich belangeloos in voor de stichting Zichron Menafhem. Ook de stichting Vrienden van Reuth Nederland en organisatie Beth-Ami/Tikwatenou kan op zijn steun rekenen.

Mevrouw Antje de Jong, Lid in de orde van Oranje Nassau, Mevrouw De Jong is 43 jaar vrijwilligster bij het Zonnehuis. Mevrouw De Jong is ruim 50 jaar lid van de Christelijke Oratorium Vereniging Amstelveen waar zij als sopraan zingt.

De heer Paul Jonker, Lid in de orde van Oranje Nassau, De heer Jonker is vanaf 1996 lid van de EHBO-vereniging Amstelveen. Hij heeft vele activiteiten begeleid als coördinator buitendienst en secretaris. Inmiddels is hij voorzitter van de vereniging.

De heer Frank Hwie Giap Kho, ridder in de orde van Oranje Nassau, De heer Kho is sinds eind jaren ’70 als gynaecoloog verbonden aan het BovenIJ Ziekenhuis. Op het gebied van de verloskunde was hij een pionier. Hij was één van de eerste Nederlandse medische specialisten die een buitenpoli opzette om vrouwen te behandelen buiten het ziekenhuis, nu Women’s Health Center .

De heer Roel Kreeft, Lid in de orde van Oranje Nassau, De heer Kreeft is sinds 1980 werkzaam als schooltuinleider bij het schooltuincomplex Bankrasflora. De heer Kreeft laat leerlingen en cliënten kennis maken met de natuur. Daarnaast is hij de centrale vraagbaak voor alles wat er zich in de buurt afspeelt.

Mevrouw Astrid Lodder, Lid in de orde van Oranje Nassau, Mevrouw Lodder heeft al in 1992 het EHBO-diploma gehaald en is sindsdien onmisbaar voor de EHBO vereniging Amstelveen. Zij geeft EHBO cursussen, zorgt voor lesmateriaal en fungeert als Lotus-slachtoffer. Zij verleent medische hulp bij evenementen binnen en buiten Amstelveen.

De heer Jan Willem Meij, Lid in de orde van Oranje Nassau, Sinds 1990 is de heer Meij betrokken bij de Protestante gemeente Amstelveen-Buitenveldert. Turnvereniging ODIN kan vanaf begin jaren zeventig op de heer Meij rekenen. Vanaf 1975 tot medio 2000 was hij actief als trainer, jeugdleider, coach en scheidsrechter bij Voetbalvereniging RKAVIC.

De heer Tycho van der Werff, ridder in de orde van Oranje Nassau, De heer Van der Werf is al 25 jaar lid van de Judobond Nederland en in dat kader in verschillende functies als vrijwilliger actief.