
Haver is hot. Op zaterdag 15 april geeft Natascha van der Stelt een presentatie over haar boek ‘Bakken met haver’ bij boekhandel Venstra. In ‘Bakken met haver’ presenteert Natascha zestig recepten voor heerlijk klein en groot gebak zoals koekjes, cake en taarten maar bijvoorbeeld ook voor scones en pasteien. Als basis gebruikt ze haver in plaats van tarwe. De smaakmaker suiker wordt vervangen door onder meer de subtielere smaken van echte vanille, kokos en kaneel. Tijdens de presentatie zijn er taart, cake en koekjes aanwezig om te proeven.
Van haar grootvader die bakker was leerde Natascha van der Stelt ambachtelijk brood en banket bakken. In 2015 gooide Natascha haar eetpatroon drastisch om. Vanaf dat moment at ze niets meer met ‘snelle koolhydraten’, zoals suiker, honing, zoetstoffen, tarwe, aardappelen en witte rijst. Na een dag was haar bloedsuikerspiegel stabiel en had ze geen last meer van dips en kicks. Na een paar maanden verdwenen haar gewrichtsklachten en klachten die wezen op een beginnende diabetes 2.
Binnen een week had Natascha zin om iets te bakken, omdat ze iets anders voor de lunch wilde dan soep of salade. Ze verving de tarwe door haver en liet de suiker weg. Ook bedacht ze steeds meer eigen recepten. Al bakkend, schrijvend en fotograferend voor haar boek besloot ze om ook van bakken haar werk te maken.
Met dit fraai gefotografeerde bakboek hoopt ze dat de lezer die besluit te minderen of te stoppen met suiker ervaart dat je dankzij Bakken met haver toch kunt blijven genieten van een koekje bij de koffie of thee of een lekker stuk taart op een verjaardag.
Locatie: Libris Venstra
Datum: zaterdag 15 april
Tijd: 14:30 – 16:30
Toegang: gratis