Brits kostuumdrama Lady Macbeth in Cinema Amstelveen

In deze adaptie van Nikolai Leskovs novelle ‘Lady Macbeth of the Mtsensk’, wordt in de negentiende eeuw een jonge bruid verkocht aan een man van middelbare leeftijd. De jonge Katherine wordt doodgedrukt in haar huwelijk. Totdat ze uitbreekt, met gruwelijke gevolgen. De film kreeg van het NRC vijf sterren en is vanaf donderdag 4 mei in Cinema Amstelveen te zien.

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Donderdag 4 mei, 20.15 uur
Vrijdag 5 mei, 19.00 uur
Zaterdag 6 mei, 19.00 uur
Woensdag 10 mei, 19.00 uur

Regie: William Oldroyd
Met: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie, Paul Hilton en Christopher Fairbank e.a.
Overig: drama | boekverfilming
Duur: Circa 90 minuten geen pauze
Kijkwijzer: