Column: Red Bull Amstelveen

Kom op wethouders en burgemeester. Bellen, en snel! Wie? Nou, die Nederlandse snuiter van Red Bull. Van de week verklaarde deze meneer op BNR dat hij er weleens aan denkt om een Nederlandse voetbalclub over te nemen. Nu staan de regels van de KNVB dat niet toe, dus zal hij het over een andere boeg moeten gooien. En dat is waar Amstelveen om de hoek komt kijken. Want waarom zou Red Bull onze gemeente niet kunnen overnemen of in ieder geval naamsponsor worden? Red Bull Amstelveen! In één klap van ons slaapstadimago af!

Wat gaat ons dat brengen? Nou, om onze gemeente over te nemen of te sponsoren zullen er natuurlijk behoorlijk wat pegels moeten worden neergelegd. Op die manier krijgen wij wel het nodige geld bij elkaar om toch nog die gehele A9 te overkappen. Bovenop de overkapping leggen we dan een deel van het Amstelveense Formule 1 stratencircuit aan.

Ja! Een circuit met internationale allure. De start op het Stadsplein om dan via de tunnel (zoals een goed stratencircuit betaamt) weer naar boven te gaan en via de Boersweg, Oranjebaan en Rembrandtweg richting Der Finishbogen te rijden. De Grote Prijs van Red Bull Amstelveen zorgt ervoor dat we tot in het kleinste Indiaase gehucht bekend staan. En na een weekend Formule 1-motoren zal geen Stadspleinbewoner het meer in z’n hoofd halen om over brommertjes te zeuren.

In het midden van het circuit laten we het nieuwe gemeentehuis bouwen dat een week per jaar in gebruik is als paddock. Mooi toch, al die wereldsterren die vanaf jullie wethouder- en burgemeesterbalkonnetjes naar het plebs op de tribunes kunnen zwaaien?

Het huidige raadhuis kunnen we dan volledig verbouwen tot een starterslocatie waar al die woningzoekende Amstelveners tegen een sociaal prijsje een woning kunnen huren. Paar bouwlagen erop en klaar is kees. Amstelveens woningprobleem in één keer opgelost.

Het vrijgekomen Red Bullgeld kunnen we tevens gebruiken om eindelijk de Poel eens goed uit te baggeren. De enige tegensprestatie is een naamsverandering. Inderdaad, de Red Bull Poel. Kunnen we ook elk jaar gezellige powerboatraces houden terwijl het voltallige college met een glas wodka-Red Bull kan toekijken vanaf het Poelzwembad. Samen met alle belangrijke relaties natuurlijk.

De Red Bull Crashed Ice Race (met ijshockeyschaatsen van een heuvel afdenderen) kunnen we mooi in het Amsterdamse Bos houden. Op de Hazeheuvel. Leuke foodtrucks erbij en we hebben weer evenement dat Amstelveen… ehhh… Red Bull Amstelveen op de sportieve én culinaire kaart zet.

Of de Amstelvener hierop zit te wachten? Aan de goodwill onder de jeugd van Amstelveen -lees: onze toekomst- zal het niet liggen. Zij leven al jaren op een streng dieet van frikandelbroodjes en het Oostenrijkse energydrankje. En als je sommige ouderen in het Stadshart ziet voorbijschuiven kunnen zij ook wel wat extra cafeïne en taurine gebruiken. Een absolute win-winsituatie dus.

Red Bull Amstelveen, college. Ik geef de voorzet en jullie hoeven ‘m alleen maar in te koppen. Bellen dus.  Wordt ’t eindelijk een gezellige bull in Amstelveen…

Ernst Jan Wilhelmis