EO-programma belicht charme van Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel

Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert binnenkort de gemeentes Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel. Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan in dit EO-programma op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel. De uitzendingen zijn van maandag 8 t/m donderdag 11 mei om 17.50 uur op NPO 2 te zien.

De charme van Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel
Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorps-/stadsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.
Mirjam vaart mee op de ‘Jan Coevert veer’ die Amstelveen met Ouderkerk verbindt, en heeft een mooi gesprek met de initiatiefnemer. Het Amsterdamse Bos wordt ieder jaar bezocht door 6 miljoen mensen. Stadsecoloog Martin Melchers laat zien wat dit bos zo bijzonder maakt. Hella bezoekt de begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk a/d Amstel . Historica Jo Blom weet veel te vertellen over deze laatste rustplaats van Portugees-Joodse burgers. Verder heeft Henk bijzondere ontmoetingen op de bank; deelt Hella Geloof, Hoop en Liefde uit; en gaat Mirjam op zoek naar geloof in huis.

Radioprogramma ‘Thuis op 5’

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek. Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5.

Meer informatie: eo.nl/ghl