Gare de Lyon met Bartho Braat en Jette van der Meij in Griffioen

Twee mensen dertig jaar na de oorlog. Gare de Lyon is een theatervoorstelling met proloogfilm, projectie en muziek met Bartho Braat en Jette van der Meij in de hoofdrol. Donderdag 20 april is de voorstelling in cultuurcentrum Griffioen te zien.

Parijs 1942. Twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als ze samen een onvoorstelbare ontdekking doen. Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.

Auteur: Wies Venmans | regisseur: Ad de Bont

Donderdag 20 april, aanvang 20.30 uur in Cultuurcentrum Griffioen.

Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen