Gemeente ziet graag nieuw sportpark ten zuiden van Westwijk

De gemeente heeft een ruimtelijke toekomstvisie opgesteld voor de Noorder Legmeerpolder. De visie laat zien welke kansen de gemeente voor ogen heeft op het gebied van woningbouw, de ontwikkeling van glastuinbouw en ruimte voor sportbeoefening. Het gaat om het gebied ten zuiden van De Scheg, de woonwijk die onder Westwijk in de richting van Uithoorn wordt gebouwd .De gemeente ziet aan de westkant (tegen de Legmeerdijk) graag een sportpark ontstaan. Hiermee wordt ingespeeld op de toenemende sportbehoeften van de Amstelveners.

Plangebied en nieuw perspectief
Het plangebied van de Noorder Legmeerpolder wordt begrensd door toekomstige woonwijk De Scheg aan de noordzijde, de Legmeerdijk aan de westzijde, de Zijdelweg aan de oostzijde en aan de zuidzijde bedrijventerrein De Loeten. In het gebied ten oosten van de Noordammerweg blijft kleinschalig glastuinbouwgebied mogelijk. Dit is ook het geval voor het gebied ten westen van de Noorddammerweg ter hoogte van de Meerlandenweg. Naast de invulling sport komen ook de thema’s groen, water, duurzaamheid en infrastructuur aan de orde. Daarnaast geeft de visie aan hoe om te gaan met de omzetting van bedrijfswoningen naar burgerwoningen.

Inzien visie
Van 5 april tot en met 2 mei 2017 kunnen geïnteresseerden reageren op de conceptvisie. Op dinsdag 18 april zal een inloopavond plaatsvinden tussen 19.00 uur en 21.00 uur op het raadhuis. De Ruimtelijke Visie is vanaf 5 april in te zien op www.amstelveen.nl (onder ‘wonen en leven’ – ‘bestemmingsplannen en structuurvisies’), bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, of via de website ruimtelijkeplannen.nl