KKC’ers trommelen opnieuw politie op met examenstunt

Het is de eindexamenleerlingen van het KKC wederom gelukt. Donderdagochtend verzamelde zich veel politie rond de school omdat er  een eindexamenstunt werd gehouden. Het recept van de stunt leek hetzelfde als vorig jaar: de leerlingen verzamelden vroeg op het schoolplein en hingen een slot op het hek en feesten maar… Uiteindelijk was het feestje van korte duur en was de rust rond 08.45 uur wedergekeerd.

UPDATE: Onze mediapartner NH weet te melden dat de politie de groep uiteen heeft gedreven, waarna medewerkers van de school het plein hebben opgeruimd. De school gaat aangifte doen van de vernieling. Zodra die binnen is, zal de politie onderzoek doen.

Een woordvoerder van de politie benadrukt dat de situatie niet dreigend was, maar dat er wel sprake was van vernielingen. Hoeveel schade er is, is niet bekend. Omdat de stunt zo vroeg in de morgen plaatsvond (06.00 uur), achtte hij het mogelijk dat de leerlingen de nacht op school hebben doorgebracht.

Eén van de leerlingen die aan de stunt deelnam ontkracht dit tegenover RTVA. ,,Sinds half vijf woensdagavond stond er al iemand met een waakhond voor de school. We zijn gewoon rond 06.00 naar school gekomen. Wat betreft vernielingen. Tsja, er zijn wat eieren tegen ramen gegooid en er zit wat krijt op de muur. Oh ja, en er ligt een prullenbak in het water. Maar die kan je eruit vissen. We hebben in ieder geval niets kapot gemaakt.”

Foto’s: Kawijko Media, Nickelas Kok