Nieuwe NDT 2 dansvoorstelling ‘Smoke and Mirrors’ in Schouwburg Amstelveen

Smoke and Mirrors, het werk van vijf geweldige dansmakers. Zaterdag 8 april staat NDT 2 met haar nieuwe dansvoorstelling in Schouwburg Amstelveen. De makers verschillen aanzienlijk in stijl, achtergrond en esthetiek, wat Smoke and Mirrors tot een zeer dynamische voorstelling maakt.

Smoke and Mirrors toont wereldpremières van de aan NDT verbonden choreograaf Marco Goecke en opkomend choreografen Imre van Opstal en Marne van Opstal, naast hernemingen van SH-BOOM! (2000) van Sol León en Paul Lightfoot en Sara (2013) van Sharon Eyal en Gai Behar.

SH-BOOM!
SH-BOOM! markeert het beginpunt van de vruchtbare samenwerking tussen Sol León en Paul Lightfoot (huischoreografen van NDT sinds 2002). Daarmee is deze dans van grote betekenis voor het choreografenduo, niet in de laatste plaats omdat Sol zelf in het stuk danste. SH-BOOM! toont met veel gevoel voor humor hoe mensen van verschillende achtergronden zich ten opzichte van elkaar gedragen.

Nederlands Dans Theater 2
In 1978 richtte NDT een tweede gezelschap op, als springplank voor het grote gezelschap NDT 1. Gedurende drie jaar leidt NDT 2 zestien recentelijk afgestudeerde, klassiek opgeleide dansers op voor de wereldtop, mogelijk resulterend in een vaste aanstelling bij NDT 1. Het tweede gezelschap biedt een gevarieerd repertoire van choreografieën door zowel gevestigde als opkomende choreografen.

Meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.