Sporting Martinus heeft een missie

De voetballer van Sporting Martinus kunnen zich komende zondag 23 april opmaken voor een confrontatie tegen het Haarlemse VV Schoten.  Gevraagd naar het belang van deze tweestrijd antwoordt trainer Ron Gerlof: ,,Winnen van Schoten, daarop ligt de focus.”

Een logisch antwoord, elke voetbalploeg begint een wedstrijd met de verwachting de tegenstander te verslaan, maar in dit geval gaat er meer achter het antwoord schuil. Sporting Martinus heeft een missie: het elftal kan bij winst afstand nemen van deze directe concurrent en de vierde plaats in de competitie overnemen. Een belangrijke plaats, omdat het een toegangsbewijs kan zijn tot het spelen van promotiewedstrijden.

De top drie van de competitie wordt gevormd door Bloemendaal, Weesp en DWS. Bloemendaal en Weesp hebben eerder dit jaar respectievelijk de eerste en tweede periodetitel weten te bemachtigen. Mocht de nummer drie, DWS, de derde periode bemachtigen, dan komt de plek vier in aanmerking voor promotiewedstrijden. Sporting Martinus strijd dus voor een hoofdprijs.

Gerlof verwacht zondag een sterke aanval en een goed georganiseerd middenveld tegenover zijn mannen. ,,Het is de trage verdediging van Schoten waar wij gebruik van moeten maken.” De Martinianen zijn bezig aan een goede serie. De laatste drie wedstrijden werd er niet verloren. Bovendien beschikt het elftal over keeper die in negen duels zes keer de nul wist te houden, het prototype van een betrouwbare sluitpost dus.

Als er zondag om 14.00 uur wordt afgetrapt op ‘Overburg’ zal Roda’23 de dorpsgenoot proberen te helpen door punten te pakken tegen Weesp. Bloemendaal kruist de degens met Laren’99 en DWS treedt in het strijdperk tegen hekkensluiter VVA/Spartaan. Ouderkerk treft Arsenal.

Foto: Alex van Elven