Wilde achtervolging door Amstelveen: ‘Ik kon nog net wegduiken!’

Een  31-jarige man uit Amstelveen negeerde vanmiddag op de Amstelveenseweg een stopteken van de politie. De achtervolging ging vervolgens op hoge snelheid door Amstelveen.

Een getuige laat weten dat ze net de Rembrandtweg wilde oversteken. ‘Ik kon net wegduiken voor de auto!’ Ook zag ze wat verdachts aan de bestuurder. ‘Hij leek echt een soort waas voor zich te hebben, alsof hij niet helemaal helder was.’

De man reed vanuit Amstelveen richting Buitenveldert en vervolgens het Amsterdamse Bos in. Vlak bij de Geitenboerderij aan de Nieuwe Meerlaan raakte de auto in een slip en kwam tot stilstand in de bosjes. Een vluchtpoging te voet mocht niet baten, de man kon direct worden aangehouden. De politie laat weten dat de 31-jarige Amstelvener een verwarde indruk maakte op de agenten.

Een takelwagen van de politie heeft de auto afgesleept. De politie doet verder onderzoek naar de aanleiding van dit vluchtgedrag.

Foto’s: KaWijKo Media