Winnaars Amateurkunst expositie 2017

Kunstuitleen Amstelveen organiseerde dit jaar de 21e Amateurkunst expositie. De expositie opende op zaterdag 11 maart en vandaag, op zondag 2 april, werd de expositie afgesloten met een gezellige finissage in de kunstuitleen. Onderdeel hiervan was de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking.

Er waren vier prijzen te winnen: de 1ste  publieksprijs in categorie 2D ging naar Yael Hofri met het werk ‘Pensamentas al Cuadrado’ (acrylverf). En de 1ste publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan Amanda ten Cate met het werk ‘Awakening of the Dance’ (cement). Zij kregen een waardebon t.w.v.  € 250,-, te besteden aan kunstenaarsbenodigdheden.

Ook dit jaar was er een aanmoedigingsprijs, die door een jury – bestaande uit beeldend kunstenaars Jeltje van Houten en Astrid Stoffels – werd uitgereikt. De aanmoedigingsprijs voor de categorie 2D ging naar Anneke Ebberink met het werk ‘Zonder titel’ (olieverf op papier). De aanmoedigingsprijs voor 3D werd uitgereikt aan Annie Grevenstuk  met het werk ‘Kop’ (cement).  Zij kregen een cursus naar keuze bij een SAKB Atelier of bij Volksuniversiteit Amstelland .

De prijzen werden uitgereikt door stadsdichter Matthijs den Hollander en de wethouder van Cultuur, Maaike Veeningen. Met ruim 650 bezoekers tijdens de gehele expositie kan Kunstuitleen Amstelveen de 21e Amateurkunst expositie weer succesvol afsluiten.