Zonnehuis Amstelveen krijgt scootmobiel van wethouder

Wethouder Herbert Raat (o.a. Zorg en Gezondheid) schonk afgelopen vrijdag een scootmobiel aan ouderen die bij de ergotherapeuten van Zonnehuisgroep Amstelland onder behandeling zijn. Dankzij de gift van de wethouder kunnen de ergotherapeuten van de Zonnehuisgroep nu oefenen met hun cliënten om de scootmobiel op een veilige manier te gebruiken en ook testen of de cliënt deze zelfstandig zal kunnen gebruiken. Tevens kunnen de vaste bewoners van locatie Zonnehuis Amstelveen gebruik maken van de scootmobiel om bijvoorbeeld naar het winkelcentrum te gaan of een ander uitstapje te maken.

De ergotherapeuten helpen ouderen om na bijvoorbeeld een operatie weer snel zelfstandig thuis te kunnen wonen. Deze geriatrische revalidatietherapie richt zich vaak om alledaagse handelingen: opstaan uit bed, naar de WC gaan, het zetten van koffie en veilig traplopen. Voor veel van de cliënten is een scootmobiel onmisbaar na de terugkeer naar huis, bijvoorbeeld om boodschappen te kunnen doen en sociale contacten te kunnen onderhouden.

De (gebruikte) scootmobiel is afkomstig uit het gemeentelijke depot Medipoint. Zonnehuisgroep Amstelland draagt zelf zorg voor het onderhoud van de scootmobiel.