10 september: Jazz in het dorp

Jazz in het Dorp is zondag 10 september terug in het Oude Dorp van Amstelveen. Ook dit jaar zijn er zes podia waar jazzartiesten gaan zorgen voor een oer-Amstelveens feestje. Hapjes en drankjes worden verzorgd door lokale, dorpse horeca.

“Lokale helden en jong talent een podium bieden is één van de doelstellingen van Jazz in het Dorp. Dit jaar wordt dan ook extra ingezet op het programmeren van nieuwe, verrassende jazztalenten,” aldus Sander Mager, festivaldirecteur. “Eigenlijk maakt het niet uit of je nu wel of niet van jazz houdt, als je in Amstelveen woont moet Jazz in het Dorp dé plek zijn waar je het weekend na de zomervakantie naartoe gaat, om bij te kletsen met je vrienden én te beleven hoe leuk Amstelveen is.”

Mager: “We zijn een klein, vrijwillig organisatieteam en dragen zelf alle financiële risico’s. Met een festival dat afhankelijk is van het weer is dat spannend. De groeiende logistieke operatie en (veiligheids-)eisen brengen ieder jaar meer werk en grotere financiële risico’s met zich mee, dus we hebben even getwijfeld. Gelukkig hebben we net op tijd een aantal nieuwe, enthousiaste leden aan ons organisatiecomité kunnen toevoegen en gaan we er weer vol voor!”

Net zoals voorgaande jaren, zijn ook dit jaar vrijwilligers nodig, bijvoorbeeld om te helpen met de muntverkoop, de op- en afbouw van het terrein en het begeleiden van publiek en artiesten. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@jazzinhetdorp.nl.

Meer informatie over Jazz in het Dorp is te vinden op de website. Het laatste nieuws is ook te volgen via de Facebookpagina.