Aantal reizigers Schiphol groeit ook in eerste kwartaal 2017

Schiphol blijft groeien. Maandag bleek zelfs uit cijfers van de luchthavenorganisatie ACI Europe dat het vliegveld in vergelijking met vier andere grote Europese luchthavens de sterkste groeier was.

Luchthavens in Europa kregen in het eerste kwartaal van 2017 6,9 procent meer reizigers te verwerken dan in dezelfde periode in 2016. Schiphol deed het bovengemiddeld beter met een groei van 8,6 procent.

Op de andere grote overstapluchthavens was de groei veel beperkter. Parijs-Charles de Gaulle verwelkomde 4,3 procent meer passagiers, Londen-Heathrow en Frankfurt respectievelijk 2,2 en 1,5 procent meer. Van Istanbul-Atatürk maakten 7 procent minder reizigers gebruik.

In de groeicijfers over de eerste drie maanden is de enorme drukte op Schiphol van de afgelopen weken niet eens meegenomen. De enorme drukte op onze luchthaven zorgde voor veel geïrriteerde reizigers en liet nogmaals blijken dat er snel naar een oplossing moet worden gezocht om de hoge waardering van Schiphol op peil te houden.