Amstelveen op plek 99 in de AD Misdaadmeter

Zoals ieder jaar brengt het AD de misdaadcijfers van het afgelopen jaar in kaart. Waar Amstelveen vorig jaar op plek 91 stond, is dat dit jaar op plek 99. Daarmee kunnen we kunnen concluderen dat Amstelveen veiliger is geworden.

De lijst is samengesteld op basis van gegevens van de politie over 2016. Hierbij is vooral gekeken naar de Veel Voorkomende Criminaliteit, zoals woninginbraak, inbraak in schuur of garage, diefstal uit auto, diefstal van auto of motor, zakkenrollen, bedreiging, mishandeling, straatroof, overvallen en vernieling. Dit wordt vervolgens afgezet tegen het inwonersaantal. Daarbij wordt dan wel de impact meegewogen.

Onze buurgemeente Amsterdam scoort het slechtste op de lijst, deze staat op plek 1, net als vorig jaar.

Foto: Archief KaWijKo Media