Het Amstelveens Seniorenkamer Orkest wordt 40 jaar

Het Amstelveens Seniorenkamer Orkest (ASKO) viert op 21 mei in de Titus Brandsmakerk haar 40ste verjaardag met een concert. Het orkest is in 1977 ontstaan op initiatief van Amstelveense senioren die meer tijd hadden voor hun hobby. Yvonne de Winter is sinds 2003 de vaste dirigente.

Het programma omvat klassieke werken van Bach, Mozart, Schubert en meer. Fluitist Herbert Peters, een van de leden, is de solist bij het bekende Andante van Mozart. “De muziek van dit programma klinkt steeds vertrouwd, is toegankelijk, nooit langdradig en wordt bovenal met passie gespeeld,” aldus een woordvoerder van het ASKO.

Het orkest is op 21 mei van 15.00 tot 16.00 uur te zien in het Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1 in Amstelveen. De toegang is gratis.