Amstelveense ‘drollenboog’ lelijkste kunstwerk van Nederland

Het kunstwerk Der Bogen van Armando, dat sinds 2015 op het Stadsplein staat, is verkozen tot lelijkste kunstwerk van Nederland. Dit gebeurde in de populaire ochtendradioshow ‘Evers staat op’ van Radio 538. Evers had zijn luisteraars opgeroepen te stemmen op het meest wanstaltige kunstwerk van Nederland en onze ‘drollenboog’ kwam als grote winnaar uit de bus.

De prijs, een door een dochter van één van de 538-medewerkers gemaakt kleibrouwsel, werd vanochtend onder Der Bogen in ontvangst genomen. Dit gebeurde vreemdgenoeg niet door cultuurwethouder Maaike Veeningen maar door hoofd communicatie Annette Cornelisse. Zij liet weten dat Amstelveen ook met deze prijs blij is en nam de prijs al kussend in ontvangst onder het kunstwerk. Hiermee verwees Cornelisse naar de woorden van burgemeester Mirjam van ’t Veld bij de onthulling. Van ’t Veld liet toen weten niet te kunnen wachten op de eerste mensen die zoenend onder Der Bogen zouden worden gespot.

De gemeente Amstelveen had ook nog een cadeautje voor de medewerker van Radio 538 meegenomen. Cornelisse overhandigde de lelijkste wortel die op de weekmarkt te vinden was. Evers vroeg zichzelf al af waar hij deze groente moesten stoppen…

Lees ook: Der Bogen genomineerd voor lelijkste kunstwerk van Nederland

Foto: Annette Cornelisse van de gemeente Amstelveen neemt de prijs zoenend in ontvangst.