Amstelveense wielrenners presteren prima in eigen ronde

De eigen wielerronde van Amstelveen is voor de organiserende wielervereniging WTC De Amstel goed verlopen. In drie van de vier verreden wedstrijden stonden er zelfs twee renners van de eigen club op het podium. Daarnaast was het fraai koersweer en waren er attractieve wedstrijden.

In de noodgedwongen op het trainingsparcours van De Amstel verreden wedstrijden hebben de Amstelrenners hun thuisvoordeel optimaal uitgebuit. Amstelvener Enzo Leijnse was de topfavoriet en maakte die rol helemaal waar. Hij nam een ronde voorsprong en later met ploeggenoot Wieger Göbel nog eentje. Zo stonden er twee Amstelveners op het hoogste podium: Leijnse 1, Göbel 2. Clubgenoten Jip de Moor (8e) en Tijmen van der Pijl (10e) reden ook in de top-10.

In de categorie Masters 40+ grepen de mannen van De Amstel net naast de zege. In de vroeg ontstane kopgroep van 5 zaten drie eigen renners. Toch wisten Hamish Morrin (2e) en Serge van der Putten (3e) net niet de winst te pakken. Die was voor Woerdenaar Remco Straver. Caspar Hermans zat ook in de kopgroep, maar kwam vlak voor de finish ongelukkig ten val. In het peloton werd Edwin Commandeur 7e en Jan Buisman 11e.

Na de Masters ging een mooie groep Dames van start. Als snel wisten Amstelrensters Rosan Koper en Maud Rijnbeek een ontsnapping op touw te zetten waarbij ze gezelschap kregen van de iets oudere Marlies van der Lugt uit Delft. In de finale was de Delftse toch de snelste, maar met de 2e plaats (Koper) en 3e plaats (Rijnbeek)  was de thuisclub tevreden. Zeker toen Roos Markus de sprint won van het peloton en vierde werd. De finale van de dag was voor de Amateurs-wedstrijd. Daar bleef het peloton lang gesloten, ondanks veel premiesprints. Uiteindelijk moeste een massasprint de beslissing brengen. daarin was Tom de Vreede uit Pijnacker het sterkste. Ronald de Waal uit Amstelveen zat goed mee en werd 5e. Sander Boerkamp 13e.

Vrijdagavond 19 mei is het volgende grote evenement van WTC De Amstel: de Wielerronde van Nes aan de Amstel.

Ook buiten de eigen wielerronde reden Amstelrenners elders in het land naar het podium. Owen Geleijn deed dat in een van de zwaarste klimkoersen van Nederland: in Mechelen werd hij 3e bij de Nieuwelingen. In de Ronde van ’t Zand (Noord Holland) was de winst voor Amstelvener Koos Jeroen Kers. Op de derde plaats eindigde de jonge Teun Mouris die daarmee zijn eerste podiumplaats bij de Elite behaalde.

Foto: WTC de Amstel