Amstelvener Kees van Tilburg bespreekt boek ‘From Marcus Aurelius to Kim Jung-il’ bij Blankevoort

Plaatsgenoot Kees van Tilburg bespreekt op dinsdag 6 juni bij boekhandel Blankevoort zijn boek ‘From Marcus Aurelius to Kim Jung-il’. Het maar liefst 424 bladzijden tellend boek over ruiterstandbeelden heeft meer dan 700 unieke foto’s. De Volkskrant noemde het boek gisteren een ‘duizelingwekkend overzicht in woord en beeld’ en geeft het vier sterren.

Om dit boek samen te stellen reisde Van Tilburg gedurende vele jaren de wereld rond. Het resultaat is het verhaal van het ruiterstandbeeld door de eeuwen heen en het tot op heden meest complete overzicht van deze beelden. Door de beelden in hun historische context te plaatsen, is het allesbehalve een droge opsomming. Of een beeld nu in Japan staat, in Chili, Frankrijk of Mongolië, de schrijver geeft, waar nodig om het beeld te kunnen ‘plaatsen’, een beknopte geschiedenis van het land. Het boek bevat een overzicht van de kunststromingen die in de beelden te herkennen zijn. Het verhaalt van de vele obstakels die de makers van de beelden in de loop der eeuwen op hun pad tegenkwamen en geeft antwoord op andere uiteenlopende vragen. Dit voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en paarden unieke boekwerk is in een beperkte oplage uitgebracht.

Dinsdag 6 juni, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Geïnteresseerden wordt geadviseerd zich zo spoedig mogelijk aan te melden via Boekhandelblankevoort@planet.nl Bellen kan ook: 020 6455694. Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen.