Bach Ensemble Amsterdam met ‘Maginificat’ en ‘Himmelfahrtsoratorium’ in Kruiskerk Amstelveen

In de Kruiskerk Amstelveen wordt op zaterdag 27 mei een concert gegeven waar twee van Johann Sebastian Bachs mooiste kerkmuziekcomposities worden uitgevoerd: het  Magnificat (BWV 243) en het Himmelfahrtsoratorium (BWV 11). De uitvoering gebeurt door koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam. Titia van Heyst (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Pablo Gregorian (tenor) en Michiel Meijer (bas) zijn de vocale solisten.

Het Magnificat is een van Bachs composities op Latijnse tekst, gemaakt voor vespers op hoogtijdagen. Vandaar de feestelijke vocale en instrumentale bezetting met twee traverso’s, twee hobo’s , drie trompetten, pauken, solisten en een vijfstemmig koor. Het Himmelfahrtsoratorium bestaat uit koordelen, koralen, recitatieven en aria’s  op Duitse teksten. Meer dan in het Magnificat worden hier verschillende menselijke emoties muzikaal weergegeven. Er klinkt verdriet over een onvermijdelijk afscheid, maar er is ook berusting en blijdschap over de Jezus’ nieuwe en verheven status en verlangen naar een terugzien.

Het concert duurt een uur. De entree is € 17,50 en voor jongeren € 15,00. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.
Zaterdag 27 mei, aanvang 20.15 uur. Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a.