Bevrijdingsdag uitbundig gevierd in Stadstuinen

Op de Stadstuinen, gelegen tussen Van Heuven Goedhartlaan en Laan van Deshima, heeft Amstelveen Oranje vanmiddag op Bevrijdingsdag een duurzame markt georganiseerd ter gelegenheid van 72 jaar bevrijding. De markt stond in het teken van duurzaam vrijheid vieren.

De markt begon vanmorgen met de aankomst van het bevrijdingsvuur. Lopers van atletiekvereniging Startbaan hebben het Bevrijdingsvuur vannacht uit Wageningen opgehaald. Na aankomst bij de Stadstuinen is het vuur overgedragen aan een veteraan. Samen met burgemeester Mirjam van ’t Veld is vervolgens de bevrijdingsvlam ontstoken. De burgemeester heeft nog een korte toespraak gehouden en het Wilhelmus heeft geklonken. De vlag is gehesen en Bevrijdingsdag in Amstelveen kon beginnen.

Op het terrein was muziek aanwezig en er stonden diverse kraampjes met een gevarieerd aanbod aan biologische, duurzame streekproducten. Plaatselijke autodealers waren aanwezig met hun duurzame auto’s, voor kinderen zijn er diverse activiteiten geweest en studenten van universiteit Delft van het NuonSolarTeam waren aanwezig met de snelle energiezuinige Nuna. Alles bij elkaar kan er gezegd worden dat het een geslaagde Bevrijdingsdagmarkt was!