College vergadert bij landelijk bekende pizzaboer

Het college van B & W vergadert regelmatig buiten de deur. Deze week is het college op bezoek geweest bij het in Amstelveen gevestigde hoofdkantoor van New York Pizza. Amstelveen zet zoals bekend in op een goed vestigingsklimaat voor bedrijven in Amstelveen. Het college vindt het belangrijk goede contacten te onderhouden met het bedrijfsleven maar ook met maatschappelijke en culturele organisaties.

Twee Amsterdamse broers en een vriend zagen 1993 toekomst voor een pizza bedrijf naar Amerikaans voorbeeld in Nederland. De eerste vestiging opende op het Spui in Amsterdam. Inmiddels hebben ze meer dan 150 bezorg- en afhaalvestigingen gebaseerd op het franchise-principe. Sinds 1994 is de eigen groothandel Euro Pizza Products, tevens hoofdkantoor gevestigd in Amstelveen. Een mooi oer-hollands succesverhaal met een Amerikaans tintje.

Het bedrijf won deze maand de Amsterdam Business Award, een prijs voor bedrijven in de regio Amsterdam die zich hebben onderscheiden met innovatie, duurzaamheid en het scheppen van werkgelegenheid. Een mooie gelegenheid voor het college om haar felicitaties over te brengen en eens een kijkje in de keuken te nemen van een bedrijf met deze opmerkelijke prestaties.