Dames Pinoké verlaten na twaalf jaar hoogste podium

Een blik op de ranglijst toont harde feiten: de dames van Pinoké dragen dit seizoen de rode lantaarn in de hoofdklasse. Afgelopen weekend kon degradatie alleen nog worden afgewend als Pinoké in de bosderby tegen Hurley de volle winst zou pakken en directie concurrent Bloemendaal thuis tegen Groningen punten liet liggen.
De Steekneuzen gingen de wedstrijd vol vertrouwen in. De laatste weken was er aantrekkelijk hockey te zien en zelfs de smaak van een overwinning (3-1 tegen MOP) werd weer geproefd.

Helaas konden het grote aantal strafcorners en één-op-één-kansen niet worden opgezet in doelpunten.  “zondag kregen we alle mogelijkheden om te scoren, maar de doelpunten bleven uit,” aldus trainer Hans Oostindie tegenover hockey.nl. De dames van Pinoké kwamen in het Amsterdamse Bos niet verder dan 0-0. Toen bekend werd dat Bloemendaal een 1-0 overwinning vierde kon Oostindie het resultaat niet anders omschrijven dan ” een diepe, diepe teleurstelling.” Zo kon een verblijf van twaalf jaar in de hoofdklasse niet worden verlengd.

De wedstrijd van komend weekend had een finale tegen Bloemendaal moeten worden waar handhaving in de hoofdklasse op het spel stond. Nu wordt het noodgedwongen een afscheidswedstrijd. Niet alleen van de Dames 1 als vaste waarde van het hoogte hockeyniveau, maar wellicht ook van speelsters die het elftal aan het einde van het seizoen gaan verlaten. Volgens keepster Kiki Gunneman is het nog te vroeg om daar iets over te zeggen. “We houden het koppie er nog bij dit seizoen en willen het supermooi afsluiten. Wellicht dat er een paar uitvliegen waar je dan ook heel trots op moet zien dat je die mensen hebt opgeleid,” laat zij in gesprek met Pinoké weten.

Bron: hockey.nl en pinoke.nl